росія використовує як зброю ціни на зерно та ядерну енергетику, - Зеленський

росія заблокувала порти ще з початку повномасштабного вторгнення

На засіданні Генеральної асамблеї ООН президент України Володимир Зеленський заявив, що росія використовує зерно та енергію як зброю.

Про це повідомляється в офіційному телеграмі Зеленського.

Український президент зазначив: «З початку повномасштабної агресії, росія заблокувала наші чорноморські та азовські морські порти. Наші порти на Дунаї досі залишаються мішенню для її ракет і безпілотників. росія намагається використати дефіцит продовольства на світовому ринку як зброю в обмін на визнання окупації деяких - якщо не всіх - захоплених територій. росія використовує ціни на продовольство як зброю».

Зеленський продовжив: «Ми запустили тимчасовий експортний коридор у Чорному морі. Ми працюємо над збереженням сухопутних маршрутів. Тривожно бачити, як у цей час дехто в Європі підриває солідарність і влаштовує політичний театр, роблячи із зерна трилер. Може здаватися, що вони грають власну роль, але натомість вони допомагають підготувати сцену для московського актора».

Читайте також: Єврокомісія пропонує продовжити тимчасовий захист для біженців з України

«Світ неодноразово був свідком використання росією енергії як зброї. Нинішня загроза ще більша. росія перетворює ядерну енергетику на зброю. Подивіться, що росія зробила з нашою Запорізькою атомною електростанцією: обстрілювала її, окупувала й тепер шантажує інших загрозою витоку радіації», - зазначив він.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб