Росія вивела в море фрегати з «Калібрами»: Гуменюк пояснила, чи існує загроза

16 ракет типу "Калібр" можуть бути готовими до застосування

ФОТО: ілюстративне

Російська армія вивела в Чорне море два фрегати ракетами типу «Калібр». В ефірі телемарафону керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк повідомила, що такі дії ворога можуть бути звичайним брязканням зброї, так і реальною загрозою із запуском повітряних цілей. 

«За нашим офіційним зведенням, зафіксовано виведення двох фрегатів ракетоносіїв. Це 16 ракет типу »Калібр« можуть бути готовими до застосування. Розгорнуто корабельне угрупування зараз до восьми одиниць», - розповіла вона

За словами Гуменюк, одна з них - в Азовському морі, сім - чергують в Чорному морі, але в тому самому умовно «безпековому» для себе районі, в якому вони тримаються останні декілька місяців.

Читайте також: ОК «Південь» попередив про небезпеку від рф в Чорному морі

Вона наголошує, що  ворог намагається всіма силами тиснути на цивільне судноплавство і загрожувати на всіх напрямках. Гуменюк зауважила, що дії рф у морі можуть обернутися пусками «Калібрів». Адже протягом тривалого часу не було ракетних ударів із застосуванням ракет морського базування.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк