Росія вночі била ракетами і безпілотниками: скільки цілей знищила ППО

Крім того, внаслідок влучань є загиблі

ФОТО: ілюстративне

У ніч на 31 травня 2024 року противник атакував Харків п’ятьма зенітними керованими ракетами, крилатою ракетою, а також здійснив пуски  ударних БпЛА типу «Shahed-131/136» Сили ППО знищили чотири дрони і одну крилату ракету. Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

 Зазначається, що росіяни атакували Харків п’ятьма зенітними керованими ракетами С-300/С-400 із Белгородської області. По Києву армія країни-агресорки вдарила крилатою ракетою «Іскандер-К» із Курської області. Окрім того, окупанти запустили по Україні чотири БпЛА з району Єйська.

«У результаті бойової роботи зенітними ракетними підрозділами та розрахунками мобільних вогневих груп знищено чотири »Шахеди« у межах Київської, Запорізької, Дніпропетровської областей, а також крилату ракету »Іскандер-К« - на Київщині», - йдеться у повідомленні Олещука.

Нічна атака росії по Україні

Вночі в Україні оголошували повітряні тривоги, які були пов'язані із загрозою безпілотників та ракет. Зокрема, в Харкові та Києві лунали потужні вибухи. 

Близько 05:00 гучні вибухи пролунали у Києві. Російські війська атакували столицю ракетами. Падіння збитих уламків призвели до масштабної пожежі в Голосіївському район. Також ППО працювала на Київщині. 

Окрім того, окупанти здійснили жорстоку нічна атака на Харків. Зокрема, зафіксовано п'ять влучань у Новобаварському районі. Пошкоджено понад 20 багатоповерхових житлових будинків.

Крім того, росіяни вгатили ракетою у житловий будинок в Харкові. Через удар ворога постраждали 25 осіб. Крім того, троє загиблих. Це двоє мешканців житлового будинку, а також один чоловік загинув внаслідок влучання ракети в землю на території цивільного підприємства.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також