Росія вночі завдала потужних ударів по декількох областях України

Російська армія накрила вогнем декілька областей

ФОТО: ілюстративне

Вночі, 28 липня, російська армія обстріляла Чугуїв, у Харківській області. У результаті буди зруйновані школа і будинок культури, де перебували мирні мешканці.

Про це повідомила міський голова Галина Мінаєва.

«Прошу усіх зберігати спокій і по можливості обмежити пересування вулицями міста», — зазначила очільниця Чугуєва.

Кількість постраждалих поки невідома. Рятувальники розбирають завали на місці події.

Російські терористи вранці в четвер завдали ракетного удару по одній із громад Вишгородського району. 

Про це повідомив очільник Київської обласної Військової адміністрації Олексій Кулеба.

За його даними, було обстріляно об’єкт інфраструктури.

«Інформація щодо жертв уточнюється. На місці вже працюють всі екстрені служби. Вкотре закликаю, не нехтуйте сигналами тривоги — спускайтеся в укриття. Війна триває, ворог продовжує підступно наносити ракетні удари», — написав Кулеба.

Також відомо про вже традиційні нічні чи ранкові обстріли Миколаєва та Харкова. Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич повідомляв про потужні вибухи о 4-й ранку, харківський мер Ігор Терехов писав про два обстріли за ніч. «Обидва — одразу ж після опівночі. Один ближче до центру, другий в одному з прилеглих до нього районів. Знову ракети С-300. Як наслідок — дві невеликих пожежі, які загасили наші рятувальники. Інформації про постраждалих, наразі, немає», — повідомив Терехов.

Під ворожий обстріл сьогодні вранці потрапила, серед інших, Чернігівська область. Ракети туди прилетіли з сусідньої білорусі.

Про це повідомили в Оперативному командуванні «Північ».

«З 5:20 до 6:30 год. 28 липня 2022 року, з білоруських джерел надходила інформація про запуск понад 20 ракет з території білорусі. Поки відомо про прильоти дев’яти ракет по території Гончарівської громади Чернігівської області, які впали в лісовий масив. Також працювала наша система протиповітряної оборони», — йдеться в повідомленні.

Також удари прокоментував голова Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус.

"Сьогодні ми всі прокинулися дуже рано і це прокидання було дуже тривожним, було чути вибухи, приходи. На сьогодні понад 10 «прильотів» по території Чернігівської області. Зараз не буду казати де, з міркувань безпеки. Інформація щодо жертв та руйнувань уточняється, це зараз не можу коментувати. Таким чином ворог вітає нас з Днем української Державності. Ми люди вдячні і обов’язково ворогу за це віддячимо", — повідомив він.

Зокрема, російські окупанти вночі з «Градів» ударили по Криворізькому району.

Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

«Російська армія накрила вогнем дві громади району — Зеленодольську та Апостолівську. Гатили по містах та селах з «Ураганів» та ствольної артилерії», — зазначив він. 

За його даними, у Зеленодольській громаді поцілили по самому Зеленодольську та Малій Костромці, внаслідок чого в селі пошкоджені декілька будинків, зачепило водопровід та газовід. Люди не постраждали. 

Нагадаємо, Зеленський відреагував на численні ранкові обстріли з боку росії (ВІДЕО).

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також