Росія забирає свої підводні човни з Криму, через загрозу ракетних ударів ЗСУ

У Севастополі вночі й вранці було чути звуки вибухів

Фото: Укрінформ

Вранці, 20 вересня, у центральній частині Севастополя було чути два вибухи і стрілянину з вогнепальної зброї, повідомляє «Радіо Свобода».

Перший вибух пролунав о 04:51 год., він був віддалений, невиразний і не схожий на роботу системи протиповітряної оборони.

Другий — пролунав о 06:05 год., був більш гучним, чіткішим, проте було важко визначити, з якого напрямку йде звук, при цьому диму видно не було.

Близько 06:45 год., у Севастополі розпочалася хаотична стрілянина зі стрілецької зброї, приблизно з району Корабельної сторони або Інкермана і тривала близько однієї хвилини, проте хлопків цього разу чути не було.

Підконтрольна росії влада Севастополя поки що не коментувала ці події.

Як повідомляє «Укрінформ», командування чорноморського флоту РФ передислокувало свої підводні човни класу «Кіло» з порту Севастополя у тимчасово окупованому Криму до Новоросійська, що на півдні росії, через загрозу ракетних ударів ЗСУ.

«Командування чорноморського флоту росії майже напевно передислокувало свої підводні човни класу Кіло з порту приписки Севастополя в Криму до Новоросійська в Краснодарському краї на півдні росії. Ймовірно, це зробили через нещодавню зміну рівня загрози місцевій безпеці в умовах посилення українських ударних можливостей дальньої дії. За останні два місяці було атаковано штаб флоту (у Севастополі) та його головний аеродром морської авіації (у Саках)», — заявили у Міноборони Великої Британії у Твіттері.

Зазначається, що гарантування базування чорноморського флоту РФ в Криму, ймовірно, було однією з мотивацій російського президента володимира путіна для анексії півострова в 2014 році.

«Зараз безпека цієї бази прямо підірвана тривалою агресією росії проти України», — додали у Міноборони Британії.

За даними командування ВМС ЗСУ, станом на 14 вересня росія тримала у Чорному морі шість ракетоносіїв із 40 «Калібрами».

Станом на 19 вересня, в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходиться 1 ворожий носій крилатих ракет «калібр», загальний залп — 8 ракет.

Як повідомлялося, Ердоган висловився про захоплений росією Крим.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий