Росія залучає резервні сили у війні проти України

Бойовий армійський резерв — це нещодавнє нововведення РФ

Хоча основним оперативним центром Росії залишається Сєвєродонецьк та Лисичанськ, тиждень постійно інтенсивних обстрілів свідчить про те, що росія зараз намагається відновити швидкість на північній осі Ізюма. Про це повідомляє Британська розвідка.

Українські війська продовжують утримувати лінію в цьому секторі, добре використовуючи лісисту місцевість для підтримки своєї оборони.

Впродовж найближчих тижнів, російська кампанія, швидше за все, все більше покладатиметься на ешелони резервних сил. Вони складаються з декількох окремих компонентів, які росія майже напевно вже почала використовувати.

Російський бойовий армійський резерв — це нещодавнє нововведення, яке складається з резервістів-добровольців, які працюють за сумісництвом, які розгортаються як цілі підрозділи, як правило, призначені для виконання завдань безпеки в тилу.

Людський мобілізаційний ресурс — це значний фонд усіх ветеранів, які служили в регулярній армії впродовж останніх п’яти років. Російська влада, ймовірно, використовує добровольців цієї категорії для поповнення третіх батальйонів у складі регулярних бригад.

Незважаючи на постійну нестачу кількості резервістів для розгортання для України, російське керівництво, ймовірно, залишається неохоче віддавати наказ про загальну мобілізацію.

Нагадаємо, СБУ розвінчала міф про «легендарного» сержанта Краснова.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт