Росія завдала ракетних ударів по Одеському морському порту

Порт мав бути задіяний в експорті зерна

Росіяни атакували Одеський морський торговий порт крилатими ракетами типу «Калібр». Про це повідомили в ОК «Південь».

Дві ракети збито силами протиповітряної оборони, дві влучили в об'єкти інфраструктури порту.

Власник морської агенції ТІС, яка володіє терміналами в Одесі, підтвердив удар у районі порту.

Інформацію про пожежу в порту опублікував нардеп Олексій Гончаренко:

«У порту Одеси — пожежа. Ось вам і зерновий коридор. Ці уй*** однією рукою підписують договори, а іншою направляють ракети. Так що, нам потрібні літаки і потрібно потопити весь чорноморський флот РФ. Це буде якраз найкраща домовленість по вивозу зерна».

МЗС відреагували на ракетні удари по одеському порту.

"Менше 24 годин знадобилося російській федерації, щоб ракетним ударом по території порту міста Одеса поставити під сумнів домовленості та обіцянки, дані нею ООН та Туреччині у підписаному вчора в Стамбулі документі.

Російська ракета — це плювок володимира путіна в обличчя Генеральному секретареві ООН Антоніу Гутеррешу та президентові Туреччини Реджепу Ердогану, які доклали величезних зусиль для досягнення угоди, і яким Україна вдячна.

Україна наголошує на необхідності неухильного виконання домовленостей щодо відновлення безпечного експорту українських сільськогосподарських товарів Чорним морем з трьох портів: Одеси, Чорноморська та Південного", — йдеться в заяві МЗС України. 

Одеський морський порт — один із найбільших українських морських портів і один із найбільших портів в басейні Чорного моря, з загальною річною пропускною здатністю до 50 млн тонн (25 млн тонн сухих вантажів і 25 млн тонн рідинних вантажів).

Нагадаємо, вчора Україна підписала угоду про відновлення експорту зерна.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт