Росія заявила, що передумала і не буде припиняти свою участь у «зерновій угоді»

Відновлення зернового коридору підтвердив і президент Туреччини

Фото: Mind.ua

РФ передумала припиняти свою участь у «зерновій угоді», яка передбачає постачання українського зерна із портів Чорного моря.

Про це повідомили у міноборони РФ.

Як там пояснили, вони отримали письмові гарантії від України щодо невикористання зернового коридору для ведення бойових дій проти РФ, пише «Судово-юридична газета».

«Україна офіційно запевнила, що морський гумкоридор використовуватиметься лише відповідно до положень чорноморської ініціативи», — йдеться у повідомленні міноборони РФ.

Відновлення участі РФ у «зерновій угоді» підтвердив і президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган. Він нагадав, що провів напередодні переговори з путіним щодо ситуації навколо «зернового коридору».

Ердоган заявив, що має намір сьогодні, 2 листопада, також обговорити «зерновий коридор» із президентом України Володимиром Зеленським.

Глава держави зазначив, що міністр оборони РФ Сергій Шойгу провів телефонну розмову з міністром національної оборони Туреччини Хулусі Акаром. За його словами, глава оборонного відомства РФ повідомив турецькому колезі, що постачання агропродукції «зерновим коридором» буде відновлено 2 листопада, з 12:00 год.

Як повідомлялося, у росії заявили, що зупиняють рух «зернового коридору».

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий