Росія збільшила угруповання ракетних кораблів і додала підводний човен

Загроза ракетних ударів з моря залишається високою

Фото: інформативне

За повідомлення ОК «Південь» у «Facebook» на півдні України противник продовжує ведення бойових дій по зайнятому рубежу оборони.

З метою сковування дій ЗСУ веде обстріли із ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню та періодично завдає авіаційних ударів.

«На світанку нанесено масований ракетно-артилерійський удар по Миколаєву та передмістю. Реактивними системами залпового вогню «Смерч» та зенітно-ракетними системами С-300 з тимчасово окупованої Херсонщини обстріляно декілька районів міста. Пошкоджено газову магістраль, будівлю школи та двох медичних закладів, уражено тролейбусне депо, цехи рибогосподарського підприємства, декілька житлових багатоповерхових будинків. За попереніми даними декілька цивільних осіб отримали поранення. Триває розбір завалів, з’ясування обставин. Інформація по постраждалих уточнюється», — йдеться у повідомленні командування.

У Баштанці ракетним ударом зруйновано котельню, стався витік газу, одна людина загинула, інформація про масштаби руйнування та постраждалих уточнюється.

Вночі в Бериславському районі Херсонщини ворожа диверсійно-розвідувальна група, до 10 осіб, була зупинена вогнем нашого підрозділу. Противник був змушений ретируватися.

Одразу за влучним ураженням складів боєприпасів у Новій Каховці, артилерійським підрозділом було прицільно влучено в ще один склад боєприпасів в Чарівному.

Зазначається також, що корабельне угруповання ворожих сил збільшено до п’яти ракетних кораблів, також додано підводний човен.

«Отже сумарно напоготові 44 «Калібри». Великих десантних кораблів, наразі, 3. Загроза ракетних ударів з моря залишається високою. Також ймовірна атака стратегічною авіацією», — зазначили військові.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також