росія збирає сили для наступу на ще одну українську область

Йдеться про північний напрямок

Росія продовжує тиснути у Донецькій області далі на південь та збирає сили для наступу в Сумській області далі на північ. Про це з посиланням на українських чиновників повідомляє The Washington Post.

Наразі російська армія більше та краще оснащена за українську, тому використовує нестачу військ і боєприпасів в Україні після тривалої затримки військової допомоги США. Критично важливі для України поставки сповільнилися і через недостатнє військове виробництво в Західній Європі.

«Українські офіційні особи висловили розчарування обмеженнями на використання західної зброї, особливо з огляду на те, що прикордонний регіон Харкова цього місяця зазнав російського натиску, який розтягнув сили Києва. За словами українських офіційних осіб, крім Харкова, війська Москви тиснуть у Донецькій області далі на південь і збирають сили для очікуваного наступу в Сумській області далі на північ», - йдеться у матеріалі.

Політика США, яка закликає Україну не використовувати надані США ATACMS або ракети великої дальності та інші боєприпаси для наступальних ударів всередині Росії, не змінилася.

Нагадаємо, адміністрація президента США Джо Байдена дозволила Україні бити по території рф американською зброєю. Щоправда, такий дозвіл стосується лише російських позицій, звідки окупанти атакують Харківську область. 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт