Росія змінила тактику повітряних атак на Україну: детальніше

Армія рф також удосконалює дрони, шукає шляхи модернізації

ФОТО: ілюстративне

Ркупанти зараз використовують не лише дешеві «шахеди», а й ракети, які деякий час економили. Про це повідомив колишній заступник начальника Генерального штабу ЗСУ, генерал Ігор Романенко, пише Еспресо.

Він також розповів про те, як російська армія використовує високоточні ракети та дрони для своїх атак.

«Ресурс у них є, за цей час накопичили близько 900 сучасних високоточних ракет для запуску з повітря бомбардувальниками Ту-95МС, Ту-160, Ту-22М3. Крім того, »калібри« з платформ морських кораблів, ракетних катерів і підводних човнів», - розповів він.

Романенко додав, що також у росіян є «Іскандери» для запуску крилатих ракет, а саме тих, які можуть прокладати маршрут, а й «облітати райони протиповітряної оборони, обходити з іншого боку і на останньому застосуванні ми все бачили».

Зокрема він зазначив, що армія рф удосконалює дрони, шукає шляхи модернізації, зокрема застосовує SIM-карти.

«Проте потужність бойової частини »шахедів« не така, як у цих крилатих ракет. Крім крилатих ракет є балістичні. Тому поєднання »шахедів« і ракет різного типу приводить до підвищення ефективності», - розповів експерт.

Читайте також, запаси ракет та дронів у росії: у Повітряних силах розповіли, яких атак буде найбільше

У зв'язку з цим вын додав, що Україні необхідно більше засобів протиповітряної оборони від союзників і не тільки комплекси Patriot, а й THAAD.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк