Росія зупиняє виробництво кораблів через брак іноземних комплектуючих

неможливо знайти російські або азійські замінники

На російських верфях склалась критична ситуація щодо виконання існуючих контрактів з будівництва та обслуговування військових кораблів. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

АТ «Восточная верфь» (Владивосток) має виконати державні замовлення на загальну суму 35 млрд руб. В тому числі будівництво та постачання двох морських танкерів, двох малих ракетних кораблів, двох пересувних морських причалів, ремонт та сервісне обслуговування кораблів та катерів різних типів.

З листа військового представника МО РФ стає зрозумілим, що на початок квітня 2022 року через скрутне фінансове становище всі роботи призупинено. Проводиться звільнення персоналу, а строки виконання контрактів зірвано. Саме підприємства готують до початку процедури банкрутства.

Наступний лист військового представника свідчить про тотальну нестачу іноземних компонентів для продовження робіт з будівництва військових кораблів та систем для них.

Росії довелось зупинити виробництво рульових колонок, навігаційних комплексів, радіостанцій.

У листі повідомляють про неможливість знайти російські або азійські замінники імпортних комплектуючих.

Також зупинено виробництво порохових зарядів для морської артилерії через відсутність іноземних компонентів та відсутність російських аналогів.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також