Росіянам, які окуповувалися в Чорнобилі, залишився 1 рік життя — міністр енергетики (ФОТО)

Вони рили окопи у «Рудому лісі» та піддавалися великій дозі опромінення

ФОТО: Герман Галущенко

Російські загарбники вирішили окопатись у найнебезпечнішому місці Чорнобильської зони. 

Як повідомив міністр енергетики Германа Галущенка, загарбникам лишився максимум один рік життя. Вони помиратимуть хвороб, викликаних опроміненням.

«Невігластво російських солдат зашкалює так само, як дозиметри, якими ми перевіряли радіаційний фон в місцях дислокації загарбників. Вони копали голіруч ґрунт, заражений радіацією, набирали радіоактивний пісок в мішки для укріплень, дихали цим пилом. Після місяця такого опромінення їм залишився максимум рік життя. Точніше, не життя, а повільного помирання від хвороб», — зазначив Галущенко.

Також міністр енергетики розповів, що окупанти руйнували і грабували все, що бачили. Все награбоване загарбники вивезли до Білорусі.

«Вони руйнували і грабували все, що бачили. Від чайників і виделок до запчастин і приладів. Якщо чесно, запчастин навіть не шкода — метал гарно вбирає радіацію, тому її дію відчують на собі й в Білорусі, куди військові злочинці повезли награбоване. Все зруйноване ми скоро відновимо. А до повноцінного життя цих наволочей вже не поверне ніхто», — доповнив Галущенко.

Фото: Герман Галущенко

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також