росіяни наблизилися до захоплення Авдіївки, - The Telegraph

Вони вже біля околиць міста

Російські окупанти зараз опинилися на межі захоплення Авдіївки - або того, що від неї залишилося. Про це пише видання The Telegraph.

«Минулого тижня російські війська досягли зруйнованих околиць міста, що викликало попередження мера Віталія Барабаша про те, що ситуація зараз »критична", – йдеться в статті.

Видання уточнює, що «цінність Авдіївки швидше символічна, ніж стратегічна». 

«Але якщо росіяни дійсно здобудуть там перемогу, розповідь про перемогу може більше не зводитися тільки до грубої російської військової могутності. Будуть також поставлені питання про те, чи слабшають власні сили України, виснажені не тільки двома роками безжальних ударів, а й ослабленням підтримки Заходу», – додає ЗМІ.

Глен Грант, колишній аташе з питань оборони Великобританії в країнах Балтії і колишній радник Міністерства оборони України заявив, що загальна думка така, що, якщо Авдіївка впаде, в цьому буде вина Америки.

«Затримки з підтримкою були занадто великі, в українців все закінчується, а європейці ще не можуть компенсувати цю втрату. Головне, що не вистачає артилерійських боєприпасів і ракет, їх часом майже немає», - пояснив він.

Якби Україна мала хоча б половину боєприпасів, які Росія використовує кожен день, у неї зараз була б набагато краща картина всюди.

Читайте також: на росії змінили риторику про війну

Аналітики DeepState частково підтверджують цю інформацію.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт