Росіяни намагаються захопити Лиман для наступної фази наступу на Донбас

ЗСУ продовжують вести добре організовану оборону

До 27 травня російські війська, ймовірно, захопили більшу частину міста Лиман на півночі Донецької області в рамках, ймовірно, попередньої операції для наступного етапу російського наступу на Донбас. Про це повідомляє Британська розвідка.

Лиман є стратегічно важливим, оскільки він є місцем великого залізничного вузла, а також забезпечує доступ до важливих залізничних та автомобільних мостів через річку Сіверський Донець.

Найближчими днями російські підрозділи в цьому районі, ймовірно, нададуть перевагу форсуванню річки. Наразі основні зусилля Росії, ймовірно, залишаються за 40 км на схід.

Плацдарм біля Лимана дасть Росії перевагу в потенційній наступній фазі наступу на Донбас, коли вона, ймовірно, буде прагнути просунутися на ключові міста, які контролюються Україною, глибше в Донецькій області, Слов’янську та Краматорську.

26 травня 2022 року голова самопроголошеної, підтримуваної Росією Донецької народної республіки Денис Пушилін заявив російським державним ЗМІ, що референдум буде проведено, якщо Росія захопить всю Донецьку та Луганську області України.

Якби Росії все-таки вдалося захопити ці території, Кремль, швидше за все, розцінив би це як істотне політичне досягнення і зобразив як виправдання вторгнення.

Проте Збройні Сили України продовжують вести добре організовану оборону сектора та продовжують приносити високі втрати Росії.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також