Росіяни планують активізувати використання авіації для бомбардувань з Білорусі — Генштаб ЗСУ

На Київщині посіпаки Кадирова обстрілюють місцеве населення

ФОТО: інформативне

Триває 12 доба героїчного протистояння України російському воєнному вторгненню.

Є інформація, що росіяни планують активізувати використання своєї авіації для бомбардувань — для цього перекидають до Білорусі авіаційні підрозділи Центрального та Східного воєнних округів.

Про це повідомили у Генштабі ЗСУ.

Силовики продовжують вести оборонну операцію у межах Південної, Східної та Північної операційних зон, Об’єднані сили — у східній частині Донецького операційного району. Наразі триває оборона важливих районів та шляхів пересування столиці України. На інших територіях, наближених до зони бойових дій, проводиться стабілізаційна операція та виконуються завдання територіальної оборони, зокрема вздовж державного кордону України.

Угруповання повітряних сил ЗСУ здійснює відбиття зосереджених ракетно-авіаційних ударів та повітряних нападів противника, протиповітряне прикриття важливих (критичних) об’єктів України та угруповань військ.

Російська війська планують активізувати авіацію, з метою нанесення ракетно-бомбових ударів по великих містах України та промисловій інфраструктурі. Для цього до Білорусі передаються авіаційні підрозділи Центрального та Східного воєнних округів.

У населеному пункті Мила, що на Київщині, підрозділ «кадирівців» обстрілюють місцеве населення;

Угрупування окупантів, які діють в районах Конотопу та Охтирки, вже втратили близько 50 % особового складу. 

«Підступність окупантів проявляється в тактиці терору щодо мирного населення, обстрілах гуманітарних конвоїв, що організовані українською владою, організацією пропагандистських конвоїв та спробах легалізації окупаційної влади на окремих захоплених територіях. Морально-психологічний стан противника залишається вкрай низьким та має тенденцію до погіршення. На окремих напрямках окупанти викидають власні документи та намагаються повернутися на територію РФ», — кажуть у Генштабі.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Сова

Читайте також