росіяни почали атакувати Україну новою моделлю безпілотника

Маса бойової частини дрона становить 15 кг

Фото: Олександр Старух/Запорізька ОВА/Телеграм

Російські окупаційні війська продовжують атакувати територію України дронами-камікадзе іранського виробництва Shahed-136, а також стали застосовувати менші безпілотники під назвою Shahed-131.

Як повідомляє «Дзеркало тижня», військові рф нанесли на них позначку «Герань-1», повідомив речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат під час брифінгу.

«Ми бачимо, по-перше, застосування БпЛА Shahed-136. А зараз ще й застосовують (росіяни – ред.) Shahed-131 – це уже менша версія. Ті вони маркують як »Герань-2«, а це »Герань-1« – менший дрон. Ми розуміємо всі прекрасно, що це обидва дрони іранського виробництва», – розповів він.

Такий безпілотник може летіти на відстань до 900 кілометрів, а його система дозволяє змінювати траєкторію під час польоту. Маса бойової частини дрона становить 15 кілограмів.

Ігнат також зазначив, що останнім часом загарбники стали запускати по нашій державі ударні безпілотники Shahed переважно вночі, оскільки в цей час «немає візуальної прив'язки до цілей» для тих засобів, якими можна знищувати БпЛА. Йдеться, зокрема про стрілецьку зброю, зенітні гармати й великокаліберні кулемети.

Як повідомлялося, рф почала перекидання техніки на південь білорусі.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий