росіяни поширюють фейк про епідемію лептоспірозу серед воїнів львівської ТрО

Чергова вигадка російської пропаганди

російські пропагандисти оприлюднили фейк, що серед військових львівської тероборони нібито шириться епідемія лептоспірозу.

Про це повідомили у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Ворог активно розповсюджує брехню, що нібито у бійців львівської ТрО виявлено інфекційне захворювання, що вражає капіляри, печінку, нирки, м’язи та супроводжується лихоманкою – лептоспіроз. Таку брехню поширюють  російські ресурси, підконтрольні Кремлю.

Насправді, 31 липня до Львівської обласної інфекційної лікарні було госпіталізовано чотирьох пацієнтів з діагнозом лептоспіроз, один з них помер – але жоден з цих пацієнтів не був військовослужбовцем і не мав стосунку до війська.

«31 липня до Львівської обласної інфекційної лікарні було госпіталізовано чотирьох пацієнтів з діагнозом лептоспіроз, один з них помер – але жоден з цих пацієнтів не був військовослужбовцем і не мав стосунку до війська.

Зазначається, що один з пацієнтів заразився на лептоспіроз після плавання, інший – косив босоніж траву і поколов стернею ноги. Ще одна жінка, яка занедужала, має невелике господарство, та, ймовірно, її заразили інфіковані гризуни.

Читайте також: на Львівщині почастішали випадки небезпечного захворювання.

У джерелах, на які посилаються кремлівські брехуни, немає ані слова про те, що хворі на лептоспіроз - військовослужбовці. Це чергова вигадка російської пропаганди», наголошується у повідомленні Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий