Росіяни повністю знищили храм, який витримав дві світові війни (ФОТО)

У святині зберігалися найстаріші ікони, але після злочинів рф їх урятувати не вдалося

ФОТО: "Суспільне"

Нещодавно вони повністю зруйнували храм у Миколаївській області. Святиня витримала дві світові війни.

Про це повідомляє «Суспільне».

Церква Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії Біла розташована в селі Киселівка. Після удару армії в рф у будівлі немає даху, а дощем та обсипаною штукатуркою знищені найстаріші ікони.

За словами настоятеля приходу отця Олександра, який вперше після деокупації Киселівки потрапив до села 12 листопада, храм повністю понівечений обстрілами. Вціліло в ньому лише кілька стін.

«Є кімнатка, в якій збереглися наші літургійні речі. Зокрема чаша для »крові Господньої«. Дізналися від нашої парафіянки, що вона там перед тим, як загорівся храм, сховала наші ікони, образи, які були в центральній частині. Більшість образів ми врятували, але основну частину знищили дощі, багато чого знищили польові миші», – розповів отець Олександр.

У храмі зберігалися найстаріші ікони Божої Матері, але після злочинів рф їх урятувати не вдалося. За словами настоятеля парафії, знищені образи мали велику цінність для парафіян.

Фото: «Суспільне»

«Їх передали люди, які зберегли ці ікони від знищення комуністичною владою. Тому вони мали таку цінність. Ці люди приховували ікони у своїх будинках, і потім, коли вже храм відновили, вони їх принесли сюди. На жаль, не вдалося їх врятувати. Вони були дуже засипані, дощі їх розмочили. Вони знищені», – додав настоятель.

Відновити храм неможливо. Його треба лише будувати заново. А поки цього не станеться, службу в Киселівці не проводитимуть.

«Відновити його нереально. Потрібно ці дві стіни повністю розібрати і по-новому зробити. Це дуже старий храм і так просто вже не можна з'єднати нове зі старим. Ці стіни похилені і, я думаю, коли дощі підуть і морози, вони також можуть впасти цієї зими», – зазначив отець Олександр.

Тим часом, додамо, 8 грудня мало бути 170 років зведення храму. Його кам'яна каплиця була споруджена ще 1852 року.

Нагадаємо, загарбники на Херсонщині вриваються в будинки українців, у яких є діти.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк