Росіяни розстріляли колишнього кандидата у президенти України, який гостинно прийняв їх у власному домі в Бучі

Фото: Факти

Російські військові застрелили колишнього народного депутата України Олександра Ржавського.

«Він не приховував своїх проросійських поглядів. Він вважав росіян гуманістами. Він запросив окупантів у свій дім. Він намагався з ними домовитись. А вони застрелили його, як щура, за те, що вчасно не підлив їм у чарки горілки. Так, це смішно. Бо це і є щуряча смерть», — написав на своїй сторінці у «Facebook» шеф-редактор «УНІАН» Михайло Ганницький.

Скриншот "Facebook"/Михайло Ганницький

Як пише «Ліга», у Бучі російські окупанти вбили колишнього народного депутата Олександра Ржавського, який не приховував проросійських поглядів та говорив про гуманність росіян. Про це повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук. Олександра Ржавського було застрелено у власному будинку, уточнює Братчук.

Ржавський був народним депутатом III скликання.

З квітня 2018 року очолював політичну партію «Всеукраїнське політичне об’єднання «Єдина Родина».

В одному зі своїх останніх постів у «Facebook» від 14 лютого Ржавський заперечував можливість звірств російських військ у разі окупації території України.

«Чому РФ не поводилась як фашисти в анексованому Криму? Чи вони хочуть спочатку захопити всю Україну повністю, а вже потім відправляти всіх до таборів? Чому з окупованого Криму поїхала незначна кількість людей?» — писав Ржавський.

Він додавав, що «я — українець і в будь-якому разі залишаюся у своїй країні, тут моя земля, моя сім’я, поховані мої пращури. А якщо мене окупанти  утискатимуть, боротимуся з ними».

Як пишуть «Факти», у Бучі, яка стала для всього світу жертвою-символом московитських воєнних злочинців, пʼяні рашисти застрелили відомого бізнесмена й політика Олександра Ржавського. Кандидат у президенти України на виборах у 1999 та 2004 роках, народний депутат 3 скликання притримувався досить лівих та проросійських поглядів. Та коли відмовився наливати окупантам, що й так уже були набрані по вінця — ті його розстріляли у його власному будинку.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також