росіяни швидко просуваються на Донбасі, - NYT

Домоглися успіху

За останній тиждень російські війська домоглися швидких успіхів у східній частині Донецької області, захопивши кілька сіл і наблизившись до міста Покровськ. Про це пише The New York Times.

На думку військових аналітиків, ці швидкі успіхи відображають поліпшення здатності Москви використовувати «тріщини» в українських оборонних лініях, які були ослаблені нещадними російськими атаками та браком ресурсів.

Останніми місяцями російські війська дедалі більше уваги приділяють виявленню ослаблених і погано організованих українських підрозділів, перш ніж прориватися, кидаючи на поле бою десятки солдатів і бронетехніки.

 «Росіяни промацують позиції, щоб побачити, чи утримується батальйон, чи відступає. Щойно вони знаходять ослаблені батальйони і бригади, вони тіснять їх, попри втрати», - зазначив військовий аналітик державного Національного інституту стратегічних досліджень в Україні Микола Бєлєсков.

У статті наводиться втрата села Прогрес на Покровському напрямку фронту в Донецькій області. При цьому причинами швидкого просування російських військ вказуються хаотичний відступ або невміла ротація бійців.

Військовий аналітик з Відня Франц-Стефан Гаді вважає, що «ротація зазвичай є найнебезпечнішим моментом» для армії, оскільки вона залишає позиції лише частково укомплектованими, коли солдати відступають. За його словами, постійна присутність дронів-розвідників, що ширяють над полем бою, надзвичайно ускладнює проведення таких ротацій, особливо для України, чиї оборонні лінії і без того тонкі через брак робочої сили.

Раніше повідомляли: Трамп заявив, що у разі його поразки, почнеться Третя світова війна

Зазначені досягнення Росії не призвели до якихось «великих проривів», але вони загрожують «останньому оборонному поясу» України в Донецькій області.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі