Росіяни скинули на Донеччину заборонені фосфорні бомби

Внаслідок обстрілів знеструмлено Авдіївку

Фото: інформативне

За повідомлення голови Донецької ОДА Павла Кириленка у «Telegram», сьогодні, 30 березня, російській військові вкотре застосували в Україні заборонені фосфорні бомби — їх зафіксували на Донеччині.

За словами Павла Кириленка, росіяни скинули фосфорні бомби на місто Мар’їнка, що спричинило десяток пожеж, які ліквідовували рятувальники.

Також під обстріл потрапили Георгіївка, Новокалинове та Очеретине — постраждалих серед цивільних немає, але пошкоджено кілька будинків. Окрім цього, внаслідок обстрілів знову знеструмлено Авдіївку.

Зазначимо, що в наслідок удару фосфорною бомбою спалахує сильна пожежа, яку важко загасити. При потраплянні на шкіру людини білий фосфор, яким заряджені боєприпаси, викликає важкі хімічні опіки. Білий фосфор — отруйний для людини. Смертельна доза становить 0,05–0,15 г. Ця речовина може викликати ураження кісток та кісткового мозку, омертвіння тканин — людина отримує не просто опіки, а глибинні рани.

Для лікування таких поранень потрібно спеціально навчений медичний персонал, який при роботі теж може отримати фосфорні рани. Ця речовина займається при контакті з повітрям, тому зберігають її у воді.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також