Росіяни у Мелітополі погрожують відбирати у батьків дітей, які не ходитимуть до школи

У батьків будуть забирати батьківські права

У Мелітополі російські загарбники погрожують відбирати у батьків дітей, які не ходитимуть до школи. Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров в ефірі національного телемарафону. 

«Останні два тижні рашисти чітко декларують свої наміри, що ті батьки, які не віддають своїх дітей до школи, яку намагаються організувати рашисти, то у них будуть забирати батьківські права. Це звучить досить смішно. Я не уявляю, як це буде відбуватись у реальному житті. Але такі погрози сьогодні є», — сказав він.

З Мелітополя вдалося евакуювати всіх дітей на підконтрольну територію України, які були в спеціалізованих закладах без батьків. У місті не зафіксовано випадків вивезення дітей до Росії.

Він додав, що окупанти вже понад два місяці утримують у полоні 16-річну дитину.

«Відносно обмеження волі дітей, то звичайно всі знають в Україні той факт, що одну дитину з Мелітополя рашисти забрали в полон, їй 16 років, і вже понад два місяці вона перебуває у полоні, і вони не віддають її батькам. Це дійсно трагічна ситуація, і я не розумію, що може бути з психікою цієї дитини за два місця перебування в рашистському полоні. Рашисти ведуть себе як терористи, і ми бачимо, що в них сьогодні в полоні ціла країна, особливо ті міста, які є тимчасово окуповані», — сказав мер. 

Нагадаємо, голова української розвідки зробив прогноз щодо термінів закінчення війни і її результатів.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт