росіяни вдарили по зернових терміналах (ФОТО)

У портах «Одеса» та «Чорноморськ»

Сьогодні, 19 липня російські війська завдали ударів по зернових терміналах у портах «Одеса» та «Чорноморськ». Про це повідомив віцепрем’єр – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Кубраков зазначив, що «Росія продовжує тероризувати світ навіть після виходу з зернової ініціативи». Так, ворожі сили атакували зернові термінали та портову інфраструктуру у портах «Одеса» та «Чорноморськ».

Внаслідок атак була пошкоджена зернова інфраструктура міжнародних та українських трейдерів і перевізників Kernel, Viterra, CMA CGM Group.

Також, уночі напередодні росіяни атакували портову інфраструктуру, задіяну в роботі зернового коридору. Внаслідок цього пошкоджень зазнали о резервуари та причали Одеського порту.

«Атака на зернові термінали – акт агресії проти світу. На меті російських терористів – знищення будь-яких шляхів постачання зерна на світові ринки. Держава-терорист воює не тільки з Україною, а з населенням Африки та Азії, для яких це зерно – питання виживання», – йдеться в заяві Кубракова.

Читайте також: під час нічного удару по Одещині росія застосувала нову тактику

Він наголосив, що зернова та портова інфраструктура в Україні мають бути захищені світом, аби гарантувати світову продовольчу безпеку.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт