Росіяни відкрили вогонь у бік АЕС, відомо про три «прильоти»

АЕС продовжує працювати, викидів радіоактивних речовин не зафіксовано

Фото: НАЕК "Енергоатом"

Російські окупанти сьогодні, 5 серпня, у тимчасово захопленому Енергодарі знову влаштували провокацію, відкривши вогонь у напрямку Запорізької АЕС.

Біля промислового майданчика Запорізької атомної електростанції у результаті обстрілу російськими окупантами зафіксовано три «прильоти».

Про це повідомили в НАЕК «Енергоатом».

«Рашисти в Енергодарі влаштували чергову провокацію: стріляли у бік Запорізької АЕС. Внаслідок їхнього обстрілу сьогодні, о 14:30 год., зафіксовано три «прильоти» біля промислового майданчика ЗАЕС», — наголошується у повідомленні.

Ворог влучив у високовольтну лінію зв’язку 330 кВ ВРП автотрансформатора ЗАЕС — Запорізька теплова електростанція.

«Незважаючи на провокації рашистів, ЗАЕС продовжує працювати і видавати потужність в енергосистему України через лінії, які працюють. Відповідно до їх пропускної спроможності було ухвалено рішення щодо розвантаження та відключення від мережі одного із працюючих енергоблоків Запорізької атомної станції», — повідомили в «Енергоатомі».

Підкреслюється, що викидів та скидів радіоактивних речовин не зафіксовано.

«Загарбники продовжують влаштовувати терор та наражати на небезпеку увесь цивілізований світ. Необхідно якомога швидше вжити всіх заходів для того, щоб повернути контроль над ядерним об’єктом України!», — наголошується у дописі.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також