Росіяни забрали всі ракетоносії з чергування у морі – ЗСУ

Наразі в Чорному морі перебувають 12 російських кораблів

Фото ілюстративне/УНН

 

Наразі всі російські ракетоносії із Чорного моря заведені до пунктів базування через сильні шторми останніми днями. Ще одна причина – ворог може економити ракети для масованих атак по Україні перед опалювальним сезоном.

Про це повідомила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк 12 вересня, інформує ТСН.

За словами Гуменюк, наразі в Чорному морі перебувають 12 російських кораблів, а от ракетоносії перебувають у пунктах базування.

"Ракетоносії у ворога ще є, вони споряджені, готові до застосування, але наразі всі заведені в пункти базування. Загалом корабельне угруповання ворога в Чорному морі розгорнуто в кількості 12 одиниць. Ще одна одиниця викриває надводну обстановку в акваторії Азовського моря. Ракетоносії заведені в пункти базування і готові до залучення, але на це потребується декілька годин«, – розповіла речниця ОК »Південь".

Вона зазначила, що Генштаб ЗСУ дає оцінку ракетної небезпеки в морі як досить високу, оскільки готовність російських ракетоносіїв до застосування велика.

Гуменюк також відповіла на запитання, чи пов’язане зменшення російської активності в морі з навчаннями США, Румунії та України.

«Скоріше за все, це звичайна практика. Вони більше залежні від загальної морської обстановки. Море останніми днями штормить досить потужно. Знаходження ракетоносіїв у відкритому морі не дуже доречне», – пояснила речниця Сил оборони півдня.

Читайте також: співачка з Буковини публічно виправдалася перед росіянами та заявила, що не допомагає ЗСУ.

"Також цілком імовірно, що ворог буде деякий час економити ракети, щоб готуватися до інших дій – більш потужних та масованих, які можуть бути пов'язані з осінньо-зимовим періодом в опалювальний сезон", – зауважила Гуменюк.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий