Росіяни зібрали на Донбасі зараз свою найбільшу вогневу потугу — Зеленський

Він наголосив, що росія має достатньо техніки, щоб знищувати в Україні місто за містом

ФОТО: ілюстративне

У неділю, 3 липня, російські окупанти знову обстріляли українські міста й села. Є загиблі та поранені. Потенціал армії та озброєння дозволяє й надалі росії нищити українські міста одне за одним.

Про це повідомив Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні.

«Сьогодні російська армія вкотре жорстоко обстріляла Слов’янськ, Краматорськ, Харків з реактивної артилерії, із систем «Смерч». Тільки у Слов’янську у списку загиблих — уже шість людей, близько двадцяти — поранені. Загинула дівчинка, її звали Єва. У серпні цьогоріч їй би виповнилося 10 років...», — зазначив Зеленський.

«Росія має достатньо «Смерчів», «Ураганів», «Градів», щоб знищувати в Україні місто за містом. Вони зібрали на Донбасі зараз свою найбільшу вогневу потугу. І вони можуть використовувати десятки тисяч артилерійських снарядів щодобово на одній ділянці фронту. Це реальність. Тому ми знищуємо потенціал окупантів — день за днем, прораховано, потужно», — доповнив Зеленський.

Важливою є допомога зброєю від країн-партнерів.

«Отримані нами системи »HIMARS" та інша зброя від партнерів відіграють при цьому важливу роль. Не меншу роль відіграє й те, що ми бережемо життя наших воїнів, наших людей. Стіни ми відбудуємо, землю відвоюємо, а людей треба берегти понад усе. І якщо командування нашої армії й забирає людей із певних точок фронту, де ворог має найбільшу вогневу перевагу, — мзокрема це стосується й Лисичанська, — це означає тільки одне: що ми повернемося завдяки нашій тактиці, завдяки нарощуванню постачання сучасної зброї", — пояснив Зеленський.

Президент запевнив, що «Україна нічого не віддає. А коли хтось там у Москві щось доповідає про Луганську область — хай вони згадають свої доповіді та обіцянки перед 24 лютого, у перші дні цього вторгнення, навесні й зараз. Хай вони реально оцінять, що вони мають за цей час і скільки вони за це заплатили. Бо теперішні їхні доповіді так само підуть прахом, як і тодішні. Поступово ми рухаємося вперед — і на Харківщині, і в Херсонській області, і на морі: Зміїний — гарний приклад цього. Буде день, коли те ж саме скажемо й про Донбас».

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський пропонує арештовувати бізнес та майно російських можновладців та олігархів, які причетні до війни в Україні.

 

 

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також