Росіянин отримав мінімальне покарання за «замінування» ТРЦ на заході України

У квітні літній чоловік зателефонував у поліцію і повідомив про замінування торгового центру

ФОТО: Хмельницька обласна прокуратура

Хмельницький суд призначив два роки ув’язнення 60-річному росіянину, який задля жарту повідомив про замінування торгового центру в Хмельницькому. 

Про це повідомила Хмельницька обласна прокуратура.

Це сталось 10 квітня, на другий місяць повномасштабної війни з росією. Максимально за цей вчинок чоловікові загрожувало до шести років в’язниці, але суд призначив мінімальне покарання: лише два роки тюрми.

Зазначається, що інцидент стався 10 квітня цього року. 60-річний мешканець Хмельницького зателефонував до поліції зі свого мобільного та повідомив, що один з торгових центрів заміновано.

Вибухотехніки ніякої загрози у приміщенні не виявили. Згодом поліцейські встановили, що автором повідомлення був 60-річний громадянин росії, який наразі мешкає у Хмельницькому.

Суд визнав його винним у порушенні ч. 1 ст. 269 ККУ (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян) та призначив йому два роки ув’язнення. Зазначимо, що максимум йому загрожувало до шести років тюрми. Вирок поки не набрав законної сили, його можна оскаржити в апеляційному суді.

«Усіх любителів подібного «гумору» під час війни буде затримано та суворо покарано. Не відволікайте від виконання основних завдань рятувальників, військових та правоохоронців», — додав керівник обласної прокуратури Олексій Олійник.

Нагадаємо, мешканець Тернопільщини на другий день війни «замінував» АЗС, щоб його посадили.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також