Росіянин, який закатував українського воїна, не може почуватися у безпеці навіть в рф

За його знищення оголошено винагороду

Російський військовий, який закатував до смерті українського військовополоненого, вже не може почувати себе безпечно навіть на території РФ. Про це під час телемарафону заявив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

«Поки він перебуває на території РФ, ми його не дістанемо юридично, але, наскільки мені відомо, зараз розпочались процеси, коли ця особа точно не може себе почувати безпечно навіть на території РФ. Це вже не юридичні моменти. Конкретика мені невідома, але знаю, що дуже багато людей оголосили винагороду за знищення цієї особи», — сказав Лубінець.

Щодо російського ката вже розпочато всі необхідні юридичні процедури.

«В юридичному сенсі було відкрито кримінальне провадження. Ми знаємо абсолютно все про цю людину. В юридичному сенсі запити надіслані до наших міжнародників, вже є реакція від них, вони в юридичному сенсі запустили процеси. Я впевнений, що це призведе до юридичного засудження, тобто ця особа має пройти максимально швидко процедуру судового розгляду, засудження в українському суді. Я впевнений, що це стане складовою майбутнього міжнародного кримінального трибуналу, який розгляне всі юридичні аспекти початку війни РФ проти України, це буде одним із доказів», — сказав Лубінець.

Нагадаємо, росіянин жорстоко кастрував та вбив українського воїна.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт