Росії зараз дуже потрібен другий фронт — Жданов

Щоб відтягнути українські сили

Військовий експерт Олег Жданов повідомив, яку загрозу для України становить зафіксований білорусами великий ешелон танків та засобів ППО без розпізнавальних знаків, що рухався в білорусі в напрямку півдня. Про це він розповів у ефірі свого«YouTube»-каналу.

Це може бути підготовкою до збройних провокації з боку білорусі, проте російськими військами.

«Так, помічений цей ешелон. Є відомості нашої розвідки. Наша розвідка каже, що вони накопичують біля кордону танки, бронемашини, артилерію і системи ППО. Цілком можливо, що можуть бути збройні провокації з боку білорусі, але російськими військами. Я не думаю, що білоруська армія захоче все-таки влазити в цю війну. Хоча ми не можемо повністю гарантувати, що білоруси в неї не вляпаються», — зауважив військовий експерт.

Росії дуже потрібен зараз другий фронт, щоб відтягнути українські сили від захисту Донецької області.

«Їм потрібна оперативна пауза і вони б хотіли відтягнути частину наших військ. Вони не можуть, бачите, взяти Донецьку область, тому цілком можливо, що будуть збройні провокації. Не такі, як у Чернігівській і Сумській — де вони обстрілюють просто нашу територію. Тут цілком можливо, можуть бути провокації, особливо під час навчань або після них, або під виглядом навчань», — припустив Жданов.

Він додав, що Україна досить давно і довго зміцнює лінію оборони на кордоні з білоруссю.

Жданов пояснив, чому саме збройні провокації, а не вторгнення.

«Тому що один ешелон — це один батальйон, це максимум одна батальйонно-тактична група. Якраз із посиленням артилерії, з посиленням танків вона не зможе провести вторгнення. Вона може провести розвідку боєм, збройну провокацію, але… не вторгнення», — сказав Жданов.

«А ось це без розпізнавальних знаків — буде важко визначити, чия вона. Тільки по захопленню полонених можемо визначити — чия, або по перехопленню радіопереговорів. Може бути спроба втягнути білорусь таким чином у війну. Без розпізнавальних знаків пустять своїх солдат. Або в останній момент вони нанесуть на техніку розпізнавальні знаки армії білорусі й підуть в атаку — та ж розвідка боєм», — додав експерт.

Нагадаємо, росія вимагатиме капітуляції України, навіть коли ЗСУ стоятимуть під москвою.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також