Російські губернатори масово пишуть заяви на відставку

Цікавий в них флеш-моб

Ілюстрація: Андрій Цаплієнко/Телеграм

У Росії губернатори почали звільнятися із займаних посад. Так, написав заяву про звільнення очільник Томської області Сергій Жвачкін, передає «Главком».

Жвачкін аргументував своє рішення двома причинами. По-перше, законодавство обмежує роботу на посаді губернатора двома термінами, які у Жвачкіна завершуються (що не заважало частині регіональних керівників обходити цю заборону, до того ж федеральне законодавство не має прямої заборони — ред.).

Крім того, Сергій Жвачкін пояснив причину відставки літнім віком — у січні йому виповнилося 65 років (нагадаємо, що президенту рф володимиру путіну 69 років).

Слідом за Жвачкіним у відставку подав його колега з Кіровської області Ігор Васильєв. У «Telegram»-каналі Васильєв написав про своє рішення, заявивши, що продовжить працювати на федеральному рівні.

За словами Васильєва, його рішення звільнити посаду губернатора підтримав і володимир путін.

Також заявив про складання повноважень очільник Саратовської області Віталій Радаєв, який очолював регіон десять років. «У зв’язку з виборчою кампанією, що наближається, не висуватиму свою кандидатуру на черговий термін, щоб обратися главою регіону.

Планую зосередитись на іншому напрямку роботи», — так коротко пояснив Радаєв своє рішення припинити роботу на посаді губернатора.

Крім цих трьох регіональних керівників про завершення роботи на посаді губернатора заявив очільник Рязанської області Микола Любимов. У відставку він не подавав, але зазначив, що на новий термін свою кандидатуру висувати не буде.

Любимов зазначив, що сподівається «у цей складний час бути корисним для країни на новій посаді». На якій саме, губернатор Рязанщини не уточнив.

Як пише у своєму «Telegram» журналіст Андрій Цаплієнко, «у рф за сьогодні оголосив про відставку вже п'ятий губернатор. Цікавий у них флешмоб. Чекаємо на продовження».

«Масову відставку російських губернаторів, які роками обіймали свої пости пояснюють небажанням брати відповідальність за війну в Україні», — зазначив Цаплієнко.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також