Російські хакери атакували фінал «Євробачення»

Поліцейські перешкодили атакам

Італійська поліція перешкодила хакерським атакам проросійських груп під час півфіналу та суботнього фіналу пісенного конкурсу «Євробачення». Про це пише «Reuters».

Український «Kalush Orchestra» переміг у конкурсі зі своїм твором «Стефанія», піднявши хвилю підтримки громадськості, щоб оголосити емоційну перемогу, яку привітав президент країни Володимир Зеленський.

Під час голосування та виступів відділ кібербезпеки поліції заблокував декілька кібератак на мережеву інфраструктуру з боку хакерської групи «Killnet» та її філії «Легіон».

Поліція також зібрала інформацію з «Telegram»-каналів проросійського угруповання, щоб запобігти іншим критичним подіям і встановила географічне розташування нападів.

11 травня «Killnet» заявив про атаку на веб-сайти декількох італійських установ, включаючи Сенат, верхню палату італійського парламенту та Національний інститут здоров’я.

Після того, як Росія вторглася в Україну 24 лютого, уряди багатьох західних країн підвищили рівень готовності в очікуванні можливих кібератак на ІТ-системи та інфраструктуру.

Росія постійно заперечує, що проводить наступальні кібероперації. 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також