Російські хакери визнали, що атакували Kyivstar та отримали дані про військових та цивільних

Хакери стверджують, що отримали особисті дані клієнтів "Київстар": імена, паспортні дані та адреси

фото: detector.media

Група російських хакерів «Солнцепек», заявила про свою причетність до кібератаки, що спричинила руйнування мережевої інфраструктури провайдера зв'язку «Київстар», – повідомляє «Судово-юридична газета» посиаючись на дані росЗМІ.

За словами хакерів, атака відбулася ще в листопаді поточного року, коли вони проникли в українську мережу та отримали доступ до важливих систем «Київстар». Вони заявили, що обрали цей провайдер зв'язку як об'єкт атаки через його стратегічне значення: «Київстар» забезпечує зв'язок не лише для мирного населення, а й для ЗСУ.

Внаслідок цієї кібератаки хакери знищили десятки тисяч комп'ютерів та понад чотири тисячі серверів, враховуючи всі системи хмарного зберігання даних і системи резервного копіювання. Крім того, вони отримали доступ до значної кількості особистих даних клієнтів компанії.

Читайте також: зв'язку «Київстар» може не бути довго.

Представники групи «Солнцепек» повідомили, що під час атаки вони вивчили мережу оператора та майстерно проникли в неї. За їхніми словами, це стало можливим завдяки зрушенню системи безпеки компанії. Хакери також стверджують, що в результаті атаки вони отримали особисті дані клієнтів «Київстар»: імена, паспортні дані та адреси. Ця кількість даних налічує мільйони записів.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також