Російські окупанти вбили в Україні 71 дитину

Поранено понад 100 дітей

Фото ФБ/Людмила Денісова

Станом на 11 годину 10 березня, з початку вторгнення Російської Федерації в Україні загинула 71 дитина та отримали поранення понад 100 дітей, повідомляє Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова.

У м. Малин, Житомирської області, внаслідок авіаційного удару, зруйновано 7 приватних одноповерхових житлових будинків, загинуло 5 осіб, з них троє дітей (п’ятирічна дівчинка та двоє дітей, 2021 року народження).

16-річний юнак загинув під час обстрілу на ринку у селищі Жуковського, на Харківщині.

Вночі, в результаті чергового артилерійського обстрілу, у селі Слобожанське, Ізюмського району, на Харківщині, ворожий снаряд влучив до приватного житлового будинку. Під завалами загинули 4 людини: 2 жінки та 2 дітей, 5-річній дівчинці вдалося вижити.

У м. Ірпінь, Київської області, 10-річна дівчинка отримала наскрізне уламкове поранення і, наразі, перебуває у лікарні у важкому стані.

«За військове вторгнення РФ до України, безчинства російських бойовиків, порушення всіх Женевських конвенцій Україна платить непомірну ціну — життя своїх дітей, майбутнє нашого народу. Наполягаю, країни НАТО, допоможіть припинити російський тероризм — закрийте небо над Україною!», — наголошує Денісова.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також