Російські солдати стоять біля тіл українців: до «CNN» потрапило ексклюзивне відео з Бучі

У ЗМІ попросили прокоментувати ці кадри Міністерство оборони РФ. Відповіді так, наразі, й не отримали

Телеканал «CNN» отримав відео з окупованого міста Бучі, зняте 12 та 13 березня за допомоги дрона. На ньому видно, що військові армії рф стоять біля тіл убитих українців. Про це з посиланням на «CNN», інформує «Цензор.НЕТ».

«CNN» не опублікував це відео на своєму сайті, але показав його у прямому ефірі. Також у ЗМІ не називають ім’я джерела, завдяки якому отримали ці кадри, та твердять, що відео перевірене і що його точно зняли саме в Бучі.

На відео від 13 березня видно російський військовий автомобіль, що стоїть на перехресті. Поруч на вулиці знаходяться тіла трьох людей. Це ті самі тіла, які помітні на відео від 1 квітня та на знімках з супутника «Maxar Technologies», зроблених 18 березня.

Ще одне відео від 13 березня показує, як російська військова машина їде вулицею в напрямку трупів.

На відео, знятому 12 березня, кілька російських солдатів стоять поруч із військовим автомобілем, припаркованим біля будинку на невеликій відстані від тіл. Що саме вони роблять у будинку, незрозуміло.

Це перше відео, на якому російських військових видно на вулиці, де після звільнення знайшли тіла загиблих цивільних мешканців Бучі.

Рф продовжує заперечувати, що її військові влаштували різанину в Бучі та інших населених пунктах Київщини. Речник президента рф Владіміра Путіна Дмитро Пєсков та міністр закордонних справ рф Сергій Лавров неодноразово заявляли, що відео та супутникові знімки, на яких зображені тіла в Бучі, нібито є підробкою.

У ЗМІ попросили прокоментувати ці кадри Міністерство оборони РФ. Відповіді, наразі, не отримали.

Додамо, що у Бучі виявлено тіла понад 400 людей

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також