Російські терористи атакувала Запоріжжя касетними снарядами

Зараз місцева влада вирішує питання щодо евакуації мешканців будинків

Фото: Кирило Тимошенко

Сьогодні ввечері, 12 листопада, російські військові обстріляли касетними снарядами один з районів Запоріжжя. Снаряди впали поблизу 6 житлових будинків.

Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко у «Telegram».

«Випустили снаряд із ракетного комплексу «Іскандер-К». Ракета була нашпигована 54-ма касетними зарядами. Вони не розірвались і впали в Шевченківському районі міста поблизу 6 житлових будинків. Ці касетні снаряди можуть детонувати в будь-який момент. Всередині касетного снаряда сотні металевих дрібних елементів, які при детонуванні розлітаються навсібіч і легко «прошивають» навіть бетонні конструкції», — повідомив Тимошенко.

За його словами, зараз місцева влада вирішує питання щодо евакуації мешканців будинків. Ці заходи приймаються, щоб вибухотехніки могли провести знешкодження російських снарядів.

Секретар міської ради Анатолій Куртєв додав, що мешканців будинків, які перебувають у зоні можливої детонації, евакують та за необхідності надають медичну допомогу. 

«Ми вже розпочали евакуйовувати звідти людей. Частина мешканців виїхали самостійно, частину ми вивозимо муніципальним транспортом до найближчих ТІЦів. Там людей годують та за потреби надають їм медичну допомогу. Наразі заплановано, що тимчасова евакуація триватиме до завтра. Зараз будинки та прилегла до них територія знаходяться під наглядом співробітників Нацполіції», — написав він.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів