Російські війська на окупованих територіях примусово мобілізують чоловіків з лікарень

А ще й дискримінують, позбавляючи всіх прав

Фото ілюстративне

На тимчасово окупованих територіях України продовжується примусова мобілізація. Російські окупанти дійшли до того, що силоміць з лікарень забирають чоловіків призовного віку. Про це повідомили у Генштабі ЗСУ.

«У Донецьку російські загарбники знайшли “нове джерело” поповнення втрат у живій силі. Так, нещодавно, до місцевих лікарень міста почали прибувати представники російської окупаційної армії та силоміць “виписувати” хворих. Під таку виписку потрапляють чоловіки призовного віку з різними захворюваннями або травмами, зокрема і поранені під час бойових дій, які проходять лікування», — йдеться у повідомленні.

Крім того, в Генштабі повідомили про дискримінацію, яка процвітає в російській армії відносно бійців з окупованих територій.

«Вже вкотре військовослужбовці 2 армійського корпусу відзначають дискримінацію їхнього статусу в порівняні з російськими військовими. Особовий склад підрозділів зазначеного армійського корпусу не отримує певних задекларованих надбавок, на відміну від російських військових в інших військових частинах. Крім того, відсутнє якісне медичне забезпечення. Все це суттєво впливає на погіршення морально-психологічного стану особового складу», — додали в Генштабі.

Нагадаємо, раніше Верещук пояснила, що робити мобілізованим з окупованих територій.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена