Російські війська намагаються оточити Сіверодонецьк з двох сторін — Бутусов з місця події (ВІДЕО)

На заводі «Азот» перебуває 520 цивільних...

Фото: Сергій Гайдай/Телеграм

Журналіст Юрій Бутусов, який перебуває на даний час в районі Сіверодонецька повідомляє, що основне ударне угруповання російських військ на Донбасі наступає на район Бахмут–Соледар. Противник намагається розширити зону прориву від Попасної.

Одночасно противник продовжує наступ на Слов’янськ та штурмує Сіверодонецьк.

Росіяни вийшли до траси «Бахмут–Лисичанськ», біля сіл Нагірне та Берестове.

Одночасно окупанти розширюють клин прориву на північ до Покровського та на південь від села Врубівка на Лисичанськ.

Лисичанськ та Сіверодонецьк окупанти, таким чином, намагаються охопити та оточити з двох сторін.

Російське командування намагається перейти трасу «Бахмут–Лисичанськ», яка є зручним рубежем для оборони, щоб атакувати потім Сіверськ та створити загрозу повного оточення Сіверодонецька–Лисичанська.

Одночасно противник намагається атакувати Лисичанськ з півдня та згорнути українську оборону у районі Золоте–Гірське–Тошківське.

«Російські війська також несуть важкі втрати, просування дається росіянам дуже дорого. Українська піхота виносить на собі основне навантаження та дозволяє українським вогневим засобам, передусім артилерії, бити ворога.

Українське командування захищає до останньої можливості кожен метр української землі, зупинити противника намагаються всюди. Йде важка битва на виснаження, українські війська зберігають керованість та високий бойовий дух та мотивацію, це щоденний масовий подвиг, і люди роблять все можливе попри нестачу зброї та боєприпасів», — зазначає Бутусов.

«Знаходжусь у Сіверодонецьку. Сполучення та логістика після знищення мостів сильно ускладнені. Місця переправ противник обстрілює. Логістика та комунікації стали значною проблемою. Ворог постійно проводить обстріли артилерією та авіацією, російські безпілотники над нами.

Те, як воюють в Севєродонецьку українські воїни далеко виходить за рамки уявлень про службові обов’язки, боєздатність, відданість та сміливість.

Щодо цивільних на заводі «Азот». На заводі «Азот» залишаються жити 520 цивільних осіб. Йти звідти по певним причинам вони не хочуть. Хтось чекає кінця боїв щоб повернутись у місто, хтось боїться кудись йти та немає сил.

Велика честь стояти пліч-о-пліч з нашими воїнами, видатними громадянами, буду писати з ними інтерв’ю, це важливо бачити та відчувати, бути свідком великої історичної боротьби», — зазначає Бутусов.

Як повідомлялося, у Сєвєродонецьку росіяни поцілили по «Азоту».

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також