Російські війська покинули аеропорт Антонова

Росіяни не повідомляють куди з аеропорту вивели війська

Нові супутникові знімки свідчать, що після тижнів буквального окопування в аеропорту Антонова в Гостомелі, всього за 18 миль (більше 28 кілометрів) на північний захід від української столиці, російські війська там раптово зникли. Про це пише «CNN».

Представник міністерства оборони США заявив, що вони вважають, що російські військові покинули аеропорт. Нові супутникові знімки від «Maxar Technologies», підтверджують це.

Попередні супутникові знімки показали, що навколо військових машин і артилерійських позицій росіяни спорудили захисні земляні берми. Тепер залишилися лише берми. 

Відтоді українські війська міцно трималися проти російського наступу; вони ніколи не підходили ближче до західного Києва. Інтенсивні перестрілки точилися вздовж річки Ірпінь та міст Ірпінь та Буча, на південь від авіабази та довколишнього села Гостомель. 

Впродовж декількох тижнів Міністерство оборони Росії публікувало низку відео, в яких хвалило легкість, з якою вони стверджували, що захопили авіабазу.

Ця втеча є лише ще одним прикладом занепаду військового успіху Росії навколо української столиці.

Наразі, незрозуміло, куди поділися військова та артилерійська техніка. 

Росіяни не повідомляють, чи повернулися вони до Білорусі, а густа хмара, наразі, не дозволяє будь-яким супутниковим знімкам відстежувати переміщення російських військ у цьому районі.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також