Російські війська скинули на Запоріжжя фосфорні боєприпаси

Атака на цивільну інфраструктуру

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Війська рф застосували фосфорні боєприпаси на Запоріжжі, повідомляє «Оbozrevatel».

Російські окупанти, 12 квітня, з артилерії обстріляли село Новоданилівка, на Запоріжжі. Для атаки по цивільній інфраструктурі загарбники використали заборонені фосфорні боєприпаси.

Місцевих мешканців попередили про високу загрозу скоєння військами РФ ракетних ударів по області.

Зазначається, що через артобстріл фосфорними боєприпасами в селі Пологівського району загорівся дах житлового будинку по вулиці Хрусталькова.

Місцеві підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій ліквідували займання. Внаслідок пожежі, ніхто з мешканців Новоданилівки не постраждав.

В ОВА наголошують, що на Пологівському напрямку ворог намагається утримати захоплену територію, проводить повітряну розвідку безпілотниками й обстрілює українських військових і місцеве населення із реактивних систем залпового вогню.

Окупанти прагнуть оволодіти окремими населеними пунктами, але успіху не мають, адже захисники України завдають противнику втрат.

Разом із тим на сьогодні загалом у краї залишається високою загроза застосування противником ракетного озброєння по об’єктах військової й цивільної інфраструктури. Крім цього, існує ймовірність активізації дій російських окупантів із метою просування до Запоріжжя.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також