Російські військові контролюють радіочастоти та канали телебачення у чотирьох областях України

Здійснюється мовлення державою-агресором

Херсонська телевежа. Джерело: radiomap.eu

Російські військові взяли під контроль низку радіочастот та телевізійних каналів у тимчасово окупованих Запорізькій, Луганській, Харківській та Херсонській областях, повідомляє «Zmina».

Зокрема, у Бердянську Запорізької області окупаційні війська захопили приміщення та частоту 106,0 МГц, де раніше мовила радіостанція “Азовська хвиля” (ТОВ “ТРК “Азовська хвиля”). Зараз тут здійснюється мовлення державою-агресором, позивний “Свободный Бердянск”. Ліцензіат Нацради мовлення не здійснює.

У Мелітополі, Бердянську, Більмаку, Дніпрорудному, Токмаку Запорізької області захоплено багатоканальне ТБ. За інформацією Нацради, на каналах оператора цифрового ефірного телебачення “Зеонбуд” окупанти транслюють такі російські канали: “Первый канал”, “Россия 1”, “Россия 24”, “Россия К”, НТВ, “Пятый канал”, “Матч”, “Карусель” і три російські радіопрограми.

У Мелітополі на частоті 24 ТВК, що належить каналу “МТВ плюс” (ТОВ “ТРК “МТВ-ПЛЮС”) ретранслюється телеканал “Россия-24”. Як проінформували в Нацраді, “МТВ плюс” здійснює колабораціоністську діяльність та ретранслює програми держави-агресора.

У Луганській області в п’ятьох містах та селищах — Старобільськ, Сватове, Зоринівка, Широкий та Біловодськ — окупанти захопили багатоканальне ТБ. На каналах “Зеонбуда” росіяни транслюють такі канали: “Первый канал/Матч”, НТВ, “Пятый канал”, “Россия К”, “Карусель”, ОТР, ТВЦ, “Россия-1”, “Россия 24”, “Вести ФМ”, “Радио Маяк”, “Радио России”; “Спас”, СТС, “Домашний”, ТВ-3, “Пятница”, “Звезда”, “Мир”, ТНТ, “Муз-ТВ”; МХ-3, “Моя планета”, “Наука”, “Техно 24”, “Москва 24”, “Музыка первого”, “Луганск 24”.

На Харківщині в Куп’янському районі на частотах 91,0–92,0 МГц держава-агресор здійснює своє мовлення під позивним “Радио жизнь”; у Вовчанську та Чугуївському районі на частотах 90,0–91,0 МГц  веде своє мовлення під позивним “Харьков Z”.

У Херсоні окупаційні війська захопили частоту “Армії FM — військового радіо” (Центральна телерадіостудія МОУ) на 99,0 МГц і ведуть мовлення під позивним “Радио России”. Телеканал “ВТВ плюс” (ПП “ТРК ВТВ плюс”) здійснює колабораціоністську діяльність та висвітлює діяльність окупаційної влади на багатоканальному ТБ.

Як повідомлялося, у Херсоні та області зник мобільний зв’язок і частково інтернет.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також