Російські військові продовжують обстрілювати Запорізьку АЕС

Загарбники поцілили зовсім неподалік від першого енергоблока

Фото: інформативне

Сьогодні, 11 серпня російські окупанти  кілька разів обстріляли Запорізьку атомну електростанцію та території поблизу.

Під час чергового обстрілу влучили неподалік першого енергоблока і пошкодили насосну станцію господарсько-побутових стоків.

Про це інформує «Енергоатом» у «Telegram».

«Загарбники знову поцілили на територію атомної електростанції, влучивши зовсім неподалік від першого енергоблока. Вони пошкодили насосну станцію господарсько-побутових стоків. Поблизу зафіксовано обширне задимлення. Ситуація загострюється, адже зовсім поруч розташовані джерела випромінювання та пошкоджено кілька радіаційних датчиків», — йдеться в повідомленні.

Перед тим у «Енергоатомі» повідомили про п’ять прильотів у районі комендатури станції — безпосередньо поруч із дільницею зварювання та сховищем джерел випромінювання. Тоді на ділянці зайнялася трава, ніхто не постраждав.

Крім того, в районі пожежної частини неподалік ЗАЕС було ще п’ять влучань.

«Унаслідок обстрілів на станції, не вдалося вчасно провести перезмінку. Адже задля безпеки атомників автобуси з персоналом наступної зміни розвернули назад в Енергодар. Допоки ситуація остаточно не нормалізується, роботу продовжуватимуть працівники попередньої зміни», — додали раніше в «Енергоатомі».

Нині на станції ситуація контрольована. Українців попереджають не вірити фейкам, що нібито персонал у паніці полишає станцію.

Нагадаємо, сьогодні, близько п’ятої години дня, окупанти втретє за сьогодні обстріляли район розташування Запорізької атомної електростанції.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також