Російські загарбники готуються до наступу на трьох напрямках в Україні — Генштаб

З метою зниження наступального потенціалу українських військ окупанти обстрілюють позиції Сил оборони зі ствольної та реактивної артилерії

ФОТО: ілюстративне

На Слобожанському, Слов’янському та Лиманському напрямках російські окупанти готуються до наступу.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у «Facebook».

«На Волинському та Поліському напрямках без особливих змін. У збройних силах Республіки Білорусь до 4 червня цього року тривають заходи з перевірки бойової готовності», — йдеться в дописі.

На Сіверському напрямку, за даними Генштабу, окупанти продовжують здійснювати артилерійські обстріли з території Росії прикордонних районів, а саме населених пунктів Бояро-Лежачі та Манухівка Сумської області і Янжулівка та Каменська Слобода Чернігівської області.

«На Слобожанському напрямку противник продовжує підготовку до наступу, проводить вивчення імовірних шляхів висування, постачання озброєння та військової техніки й матеріальних засобів з території Російської Федерації», — додали в Генштабі.

З метою зниження наступального потенціалу українських військ окупанти обстрілюють позиції Сил оборони зі ствольної та реактивної артилерії.

На Харківському напрямку активних дій вони не проводили, основні зусилля зосереджують на стримуванні дій українських підрозділів. Росіяни обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Одноробівка, Уди, Руські Тишки та Черкаські Тишки.

«На Слов’янському напрямку противник продовжує перегрупування військ для поновлення наступу в напрямках Ізюм–Барвінкове та Ізюм–Слов’янськ. У напрямку населеного пункту Курулька здійснив спробу ведення штурмових дій, успіху не мав, відійшов на раніше зайняті позиції», — повідомили в Генштабі.

На Донецькому напрямку окупанти, окрім артилерійських обстрілів, завдали авіаційних ударів в районах Новоселівки та Лисичанська, ракетних ударів — у районах населених пунктів Соледар та Сіверськ.

«На Лиманському напрямку ворог перегруповується та готується до наступу. Намагався провести розвідку маршрутів висування через водні перешкоди», — йдеться в повідомленні.

На Криворізькому напрямку окупанти здійснюють вогневе ураження українських військ артилерією та ведуть контрбатарейну боротьбу.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також