Російські загарбники не пускають Червоний Хрест в Оленівку

МКЧХ також запропонував допомогу в евакуації поранених і безоплатної допомоги

ФОТО: окупанти обстріляли колонію в Оленівці

Російські бойовики не дали дозволу Міжнародному комітету Червоного Хреста відвідати місце масової загибелі українських військовополонених в Оленівській колонії.

Про це повідомляє «Reuters», з посиланням на заяву МКЧХ.

«Сім’ї повинні отримати термінові новини та відповіді про те, що сталося з їхніми близькими. Сторони повинні зробити все, що у їхніх силах, в тому числі за допомогою неупередженого розслідування, щоб допомогти встановити факти нападу», — йдеться в заяві.

МКЧХ також запропонував допомогу в евакуації поранених і безоплатної допомоги.

«Поки ми не отримали офіційного підтвердження, що надає нам доступ для відвідування військовополонених, постраждалих від атаки, і на сьогодні наша пропозиція про матеріальну допомогу не прийнята», — заявляє Червоний Хрест.

За словами представників організації, групи МКЧХ вже були готові до відправки в Оленівку, і поблизу вже знаходилися медичні, судово-медичні та гуманітарні бригади.

«Вкрай важливо, щоб МКЧХ був наданий негайний доступ до об’єкта в Оленівці та інших місцях, куди могли бути перевезені поранені і загиблі», — йдеться в заяві. 

Водночас, в організації нагадали, що «до функцій МКЧХ не входить проведення публічних розслідувань ймовірних воєнних злочинів».

Нагадаємо, військовий експерт пояснив, чому росія вдарила по «Оленівці» з бійцями «Азову».

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також