Російські загарбники просунулися біля шести населених пунктів Донбасу

Російські окупанти продовжують просуватися на Донбасі

Підтверджено просування росіян поблизу кількох населених пунктів. Як повідомляє моніторинговий проєкт DeepState, який відстежує актуальну інформацію на фронті, ворог просунувся біля Колісниківки, Катеринівки, Водяного, Вугледару, у Спірному та Українську.

Також за даними аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), російські війська нещодавно просунулися на Сіверському напрямку та продовжили наступ у цьому районі 15 вересня. Геолокаційні кадри за 15 вересня свідчать про те, що ворог просунувся на захід від Золотарівки (на схід від Сіверська).

Окупанти 15 вересня продовжували наступ у районі Часового Яру, але підтверджених змін лінії фронту не було. Того ж дня ворог продовжив наступ у районі Торецька, де теж не було підтверджених змін лінії фронту. Російські війська вели наступальні дії під Торецьком, на північний схід від Торецька біля Дачного, на схід від Торецька біля Дружби, на південь від Торецька біля Нелипівки, на захід від Торецька в напрямку Щербинівки.

За даними ISW, 15 вересня російські сили просунулися на Покровському напрямку, однак підтверджених змін на лінії фронту не було.

Російські військові блогери стверджували, що їхня армія просунулася на схід від Селидового, до південно-західної Українки (обидва на південний схід від Покровська), а також на південь і схід від Українки. Але аналітики ISW не знайшли підтвердження цих тверджень.

Російські загарбники, що діяли на схід від Покровська, вели наступальні операції в районах Сухої Балки, Воздвиженки, Зеленого Поля, Новоолександрівки, Гродівки, Новоторецька та Красного Яру. А ворожі сили, що діяли на південний схід від Покровська, атакували поблизу Селидового, Українки, Долинівки, Новогродівки, Маринівки, Михайлівки, Желанного Першого, Желанного Другого та Лисівки (на захід від Новогродівки).

Один з російських блогерів стверджував, що темп просування армії РФ на Покровському напрямку уповільнився, і що військам необхідно перемістити свою матеріально-технічну підтримку вздовж російських наземних ліній зв’язку.

Окупанти нещодавно просунулися на захід від Донецька на тлі наступальних операцій у цьому районі. Геолокаційні кадри за 15 вересня вказують, що росіяни нещодавно просунулися до східної Максимілянівки.

Загарбники нещодавно просунулися на південний захід від Донецька. Геолокаційні кадри за 15 вересня свідчать про те, що росіяни просунулися на північний схід від Водяного (на північний схід від Вугледара).

Протягом 14 і 15 вересня ворог вів наступальні операції біля Катеринівки, Костянтинівки, Вугледара та Водяного.

Водночас окупанти проводили наступальні операції в районі кордону Донецької і Запорізької областей у районі Золотої Ниви (на південний схід від Великої Новосілки), Макарівки (на південь від Великої Новосілки) і Новодар’ївки (на південний захід від Великої Новосілки), але підтверджень зміни лінії фронту не було.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також