Російський актор «здав» окупантів на Донбасі, знімаючи пропагандистський ролик (ВІДЕО)

Путініст Машков, не усвідомлюючи «здав» загарбників, піднімаючи їм бойовий дух

ФОТО: скріншот з відео

Російський актор Володимир Машков, який також відомий своєю підтримкою російського диктатора володимира путіна, не усвідомлюючи «здав» російських окупантів на Донбасі.

Пропагандист, намагаючись підняти бойовий дух бойовиків, «допоміг» міжнародному волонтерському співтовариству «InformNapalm» встановити особи російських окупантів, які воюють у Донецькій області.

Актор відвідав окуповані території України, щоб зняти пропагандистський ролик про загарбників. Пропагандисти поширили відео з Машковим в «Telegram»-каналах. У ньому псевдожурналісти показали, як російські солдати спілкуються з рідними по відеозв’язку і дали слово Машкову. 

На камеру актор обіймався з окупантами, сфотографувався з ними і розповів про те, що пишається військовими злочинцями. Весь цей час оператор зблизька знімав їхні обличчя.

У результаті, проаналізувавши матеріал, волонтерам вдалося ідентифікувати з десяток окупантів, які воюють в Україні. У процесі ідентифікації вдалося встановити, що мова йде про російські війська зі складу 228-го мотострілецького полку 90-ї танкової дивізії в/ч 22316 з місцем дислокації м. Єкатеринбург.

«Дякуємо російським пропагандистам за можливість класичного OSINT, за результатами якого нам вдалося встановити з десяток окупантів, які воюють в Україні. Робота з упізнання проведена спільно з партнерами «OSINT бджолі»», — йдеться в повідомленні «InformNapalm».

Повний список бойовиків з їх особистими даними, телефонами, їх сторінками в соцмережах, псевдонімами, іменами рідних і навіть місцями видачі паспортів був опублікований у «Facebook» волонтерів.

Нагадаємо, що активи російських та білоруських підприємств заарештували в Україні.  Їх ринкова вартість становить близько 80 млн грн.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також