Російську сторону не зацікавила пропозиція з обміном Медведчука

Росія ігнорує Медведчука, оскільки він «розвів їх на великі гроші»

Скриншот відео СБУ

Ідею обміну затриманого Віктора Медведчука на мешканців і захисників обложеного Маріуполя запропонував сам народний депутат. Але, по всій видимості, вона не зацікавила російську сторону.

Про це повідомляє «РБК-Україна», з посиланням на інтерв’ю радника голови Офісу президента Михайла Подоляка.

За його словами, Медведчук є елементом війни і був одним з тих, хто спровокував агресію Росії проти України.

«Ми готові обміняти цього суб’єкта на певну кількість наших військовополонених, тому що для нас наші люди набагато важливіші», — зазначив Подоляк.

Він також підкреслив, що і сам Медведчук хоче знайти вихід із ситуації, оскільки йому доведеться давати свідчення про те, що він робив з 2014 року в Україні і чому його діяльність призвела до російського вторгнення.

«Це була його ініціатива: запропонувати себе в обмін на жителів і захисників Маріуполя. На мою думку, це була єдина формула, за якою можна було віддати цього суб’єкта і забрати всіх наших людей з Маріуполя, щоб вони там не гинули з урахуванням того, як веде війну Російська Федерація. Там килимові бомбардування — і крилаті ракети, і артилерія нескінченно руйнують «Азовсталь»», — зазначив Подоляк.

Він додав, що російська сторона на сьогодні просто ігнорує Медведчука, оскільки він «розвів їх на великі гроші і при цьому постійно брехав».

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також