Росію виключено з Ради Європи

Комітет міністрів вирішив, що РФ припиняє бути членом Ради Європи

Рада Європи спустила російський прапор

Сьогодні, 16 березня, на позачерговому засіданні Комітет міністрів у контексті процедури, розпочатої відповідно до статті 8 Статуту Ради Європи, вирішив, що Російська Федерація з сьогоднішнього дня припиняє бути членом Ради Європи. Про це повідомляє Комітет міністрів Ради Європи.

Вчора, 15 березня, Парламентська асамблея одноголосно прийняла висновок, в якому вважалося, що Російська Федерація більше не може бути державою-членом Організації.

У той ж час, Уряд Російської Федерації поінформував Генерального секретаря про свій вихід із Ради Європи відповідно до Статуту Ради Європи та про намір денонсувати Європейську конвенцію з прав людини.

10 березня Комітет міністрів вирішив провести консультації з Парламентською асамблеєю щодо можливого подальшого використання статті 8 Статуту.

25 лютого, після обміну думками з Парламентською асамблеєю, Комітет міністрів вирішив запустити процедуру, передбачену статтею 8 Статуту, і погодився призупинити Російську Федерацію від її прав на представництво в Раді Європи відповідно до з відповідною постановою про правові та фінансові наслідки призупинення.

Росія приєдналася до Ради Європи 28 лютого 1996 року. 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт