Розслідування завершено: організаторам «п'яних вечірок» оголосили підозру

Під слідством перебувають організатор і двоє учаників вечірок

Поліція завершила досудове розслідування у справі щодо організатора Андрія Ярини і двох учасників «блогерських вечірок» у Києві – Олега Захарова і Ярослава Домбровського, під час яких дівчат «накачували» наркотиками, знущались та імітували секс. Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо них. Про це повідомив Офіс генпрокурора.

Слідчі встановили, що обвинувачені запрошували дівчат до орендованої в столиці квартири, де спільно розпивали алкогольні напої. Довівши дівчат до безпорадного стану, молодики змушували їх виконувати непристойні дії сексуального характеру, знімаючи все на фото та відео. Відзнятий контент викладали у Telegram-канал і соціальні мережі, залишаючи принизливі дописи та коментарі.

Всім трьом учасникам цих огидних розваг інкримінують різні статті Кримінального кодексу України.

Так, організатора  вечірок звинувачують у вчиненні сексуального насильства щодо трьох потерпілих, одна з яких на час вчинення злочину була неповнолітньою, а також виготовлення, зберігання та розповсюдження зображень порнографічного характеру і хуліганство (ч. 2, 3 ст. 153, ч. 1, 3 ст. 301, ч. 2 ст. 296 КК України). Йому загрожує до 12 років в'язниці.

Один з учасників обвинувачується у виготовленні, зберіганні й розповсюдженні зображень порнографічного характеру у змові з організатором, та хуліганстві, що супроводжувалось винятковим цинізмом, щодо однієї з потерпілих (ч. 3 ст. 301, ч. 2 ст. 296 КК України). Йому також загрожує до 12 років позбавлення волі.

Читайте також: шоумен Юрій Ткач, який вів весілля фігуранта п'яних секс-вечірок, прокоментував ситуацію

Іншого учасника вечірок судитимуть за вчинення сексуального насильства щодо однієї з потерпілих (ч. 3 ст. 153 КК України). Санкція статті передбачає до 7 років за ґратами.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також