Розведення сил на Донбасі зірвано, через потужні обстріли

64401
64401

Розведення сил в районі населених пунктів Петрівське і Золоте відкладається через обстріли контрольованими Росією бойовиками. Про це передає «УНІАН», з посиланням на заяву міністра закордонних справ України Вадима Пристайко.

На спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Латвії Едгарсом Рінкевічсом у Києві він сказав: «Сьогодні мало розпочатися розведення, і дійсно про це домовились у Мінську наші переговорні команди. На превеликий жаль, ви знаєте самі, що декілька днів тому були обстріляні і Петрівське, і Золоте, а, наскільки ви пам’ятаєте, наше рішення було про те, що розведення починається на сьомий день після того, як на цій ділянці зберігається мир і не відбуваються обстріли», — заявив Пристайко.

Глава МЗС зазначив, що тепер знову треба чекати, доки мине наступний період у сім днів, який «має довести, що сторони мають серйозні наміри і готові до подальших кроків — якими буде розведення».

За його словами, розведенням передбачено відхід українських бійців, але фортифікаційні споруди залишаться.

«Якщо ми побачимо, що та сторона не виконує, більше того, не дай Бог, вона планує якісь агресивні дії, наші Збройні сили займуть позиції, і, повірте мені, що ми не рекомендуємо гратися і не рекомендуємо пробувати якісь такі кроки — спробувати прикритись відведенням для того, щоб зайняти якісь позиції або захопити якесь місто", — наголосив Пристайко.

Також він сказав, що українська поліція забезпечуватиме безпеку у тих населених пунктах, які перебувають у зоні розведення з українського боку лінії розмежування.

varta1.com.ua: Новини